De’ale orasului

Cum povesteam intr-un post anterior, m-am nascut la oras,  fiica a asfaltului eu sunt. Sufletul mi-a ramas undeva pe dealurile copilariei, intr-un sat intre Bacau si Vrancea. N-am sa-i spun numele de teama ca vraja sa se risipeasca si el sa nu mai fie decat o asezare cunoascuta si nicidecum leaganul copilariei mele…

Pasii te poarta in viata pe carari si drumuri necunoscute. Pe mine m-au purtat departe de casa, si urmand E85 am ajuns la Bucuresti, visul tinerilor plini de elan si al meu, la un moment dat.

Bucuresti, metropola, oras al posibilitatilor, unde un cersetor devine bogat daca „se descurca”. Aglomeratie, serviciu, target, metrou, chirie. Mare consumator de energii si timp. Pentru mine a fost un cosmar la inceput. Luminile, agitatia, „oportunitatile” nu prea m-au impresionat si tanjeam dupa liniste, Dumnezeu, pace sufleteasca.

Dar Dumnezeu are grija si chiar in mijlocul acestui tumult de oras iti trimite oaze pline de suflet drag. Am gasit oameni minunati care au impartasit cu mine frumusetea sufletului lor, oameni altruisti, iubitori de Hristos, si  ii multumesc lui Dumnezeu ca mi i-a scos in cale. Acolo unde sunt multe ispite si multi isi pierd credinta, asa cum se intampla intr-un oras mare, acolo credinta se intareste iar cei care il cauta pe Hristos si Il doresc primesc puterea de a rezista si de a-si construi biserica Lui in suflet.

Orasul e mare, oamenii l-au pierdut pe Dumnezeu dar el ii asteapta pe toti si se bucura cand cei rataciti se intorc. Claudia m-a ajutat sa il regasesc pe El si am pornit impreuna pe drumul de intoarcere catre cele sfinte, asa incet si timid cum putem. Multumesc, Claudia!

Vesnicia s-a nascut la sat si prezenta Divina este mai accentuata acolo. La oras lupta cu ispitele e mare si multi isi pierd drumul cel drept si il aleg pe cel cu placere. Dar Dumnezeu ii vede pe cei ce Il cauta sii calauzeste.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: